Suggesties

Voorgerecht

 Cozze Alla Diavola  € 13,50 

Mosselen in pikante tomatensaus met lookbroodje

Burratina con Capollo  € 16,50 

Burrata met fijn gesneden vleeswaren uit Puglia en kerstomaatjes

Hoofdgerecht

Cozze Alla Diavola  € 21,00

Mosselen in pikante tomatensaus met lookbroodje

Orecchiette alla Pugliese € 24,50

Klassieke pasta uit Puglia met pesto, kerstomaatjes, rucola en geraspte ricotta

Salmone gratinato  € 26,50 

Gegratineerde zalmfilet uit de oven met gebakken ratatouille van groenten

 Pizza Pugliese  € 19,50 

Tomaat, mozzarella, scamorza kaas, pikante salami en paprika

Suggestiewijn

“448 s.l.m.” – 2016 – Chardonnay – Pinot  Bianco – Sauvignon Blanc   € 39,00 

 Frisse en zachte wijn met mooi verweven zuren en aroma’s. 

Lagrein –  Pinot Noir – Vernatsch € 42,00

 De lichte en zachte Vernatsch, het aangename fruit van Pinot Noir en het sappige, volle karakter en mooie zuren van de Lagrein. 

 Lagrein  – Pinot Noir – Vernatsch   € 42 

TO SHARE

Bruschetta All ‘Aglio

Huisbereide lookbroodjes

6.00

Bruschetta Al Pomodoro E Mozzarella

Tomaat, mozzarella, basilicum

9.00

Bruschetta All Parma

Parmaham, tomaat

12.50

Antipasto Misto

Assortiment van Italiaanse charcuterie en kazen – voor 2 personen

18.90

* ontdek onze ruime keuze aan  vegetarische gerechten

ANTIPASTI

Carpaccio Di Salmone

Carpaccio van Zalm en een frisse dressing

16.90

Carpaccio Di Manzo

Carpaccio van rund, Parmezaanschilfers, extra vierte olijfolie, rucola

16.20

Vitello Tonnato

Fijne plakjes kalfsgebraad, tonijnsaus, kappertjes

17.90

Burrata Di Andria*

Romige Burrata uit Puglia, Kumato-tomaten, basilicum olie

17.20

Parmigiana Di Melanzane*

Millefeuille van aubergine uit de oven met tomaten, basilicum, Parmezaanse kaas

14.20

Verdure Gratinate Al Forno*

Ovengegaarde aubergine, paprika, courgette, broodkruimel gratin

14.90

Bresaola ‘Punta D’anca

Pecorino romano, pesto, rucola

17.20

Scampi all ‘aglio

In look/tomatensaus, 6 stuks

17.20

SECONDI

CARNE (vleesgerechten)

Tagliata Di Manzo

Getrancheerde entrecote, rozemarijn aardappelpartjes, rucola, Parmezaanschilfers, balsamicocrème

27.90

Scaloppina Milanese Alla Pizzaiola

Italiaanse kalkoenschnitzel, fris slaatje, rozemarijn aardappelpartjes,  pizzaiolasaus

23.20

Ossobuco Alla Milanese

Kalfsschenkel in een tomaten groetensaus, verse tagliatelle pasta

26.20

RISOTTO

Boscaiola*

Bospaddestoelen, truffelsaus

21.20

Frutti Di Mare

Verse venusschelpen, mosselen, calamari, gamba, scampi

26.20

Gaolo ??

??

26.20

PESCE (visgerechten)

Filetto Di Branzino

Op vel gebakken zeebaars, rozemarijn aardappelpartjes, zuiderse groentenkrans, gremolata

24.90

Grigliata Di Gamberoni

Gegrilde gamba’s, pittige tomatenpasta, aioli 

VG: 20,50 
HG: 27,90

Fritura Calamari E Scampi

Tempura van calamari, scampi, rucola-tomatenslaatje, aioli

VG: 16,50
HG: 23,90

Wij werken met verse pasta’s en ambachtelijke pizzadeeg gemaakt van biologische ‘Mulini Caputo’ bloem uit Napels en verse ‘Fior di Latte’ mozarella volgens aloude Italiaanse traditie

PIZZE

Bresaola

Gorgonzola, pistache

19.20

Carpaccio E Grana Padano

Tomaat, Mozzarella, rucola, rundscarpaccio, parmezaanschilfers

19.20

Macinata

Tomaat, rundsgehakt, mozzarella, ajuin, paprika

18.70

Diavola

Tomaat, mozzarella, licht pikante Ventricina salami

17.90

Quattro Stagioni

Tomaat, mozzarella, artisjok, ham, zwarte olijven, champignons

19.20

Tonno

Tonijn, ajuin

19.20

Polpo

Traag gegaarde inktvis, kerstomaatjes, chili

19.20

Scampi

Kerstomaatjes, rucola, groene pesto

19.20

Calzone Emiliano

Gevulde pizza met tomaat, mozzarella, champignons, pikante salami

19.20

Crudo

Tomaat, mozzarella, parmaham, rucola, parmezaanschilfers

18.20

Frutti Di Mare

Verse venusschelpen, mosselen, calamari, gamba, scampi

26.20

Burrata E Pomodori*

Tomaat, Romige Burrata uit Puglia, Kumato-tomaten, basilicum

19.20

Margherita*

Tomaat, mozzarella, basilicum

14.50

Quattro Formaggi*

Tomaat, Mozzarella, Parmezaan, taleggio, gorgonzola

19.20

PASTA

Polpette Alla Pomodoro Piccante

Gehaktballetjes op Italiaanse wijze, pikante tomatensaus

18.20

Alla Bolognese

Traaggegaarde rundsragout op Toscaanse wijze

16.90

Al Parmigiano

Parmezaanse kaas, Parmaham

19.90

Paccheri con polpo

??? traag gegaarde inktvis

26.20

Frutti Di Mare

Verse venusschelpen, mosselen, calamari, gamba, scampi

26.20

Nostromo

Scampi, courgette, pesto van rucola

23.20

Vongole Chef Paolo Signature dish

Linguine aglio peperoncino vongole, bottarga

28.50

Vongole “Classico”

Verse venusschelpen, kerstomaten in een witte wijn, looksaus

24.20

All’Arrabbiata*

Chili-look-tomaatsaus

16.90

Tortelloni Boscaiola*

Bospaddestoelen en truffelsaus

21.20

Burrata Di Andria*

Romige Burrata uit Puglia, Kumato-tomaten, basilicum olie

19.20

Lasagna Verde*

Lasagne van verse groenten, mozzarella, Parmezaanse kaas

19.90

Lasagne Della Casa

Lasagne van het huis klassiek bereid

19.70

Alle pasta’s kunnen vervangen worden door glutenvrije pennen.

DESSERT

Tartufo

Ijsbonbon van truffelchocolade, cacaopoeder, chocoladesaus

9.00

Tiramisu

Klassiek op z’n Italiaans

9.00

Panna Cotta

Frambozencoulis 

9.00

Affogato Pistacchio

Vanilleroomijs, met espresso en crumble van pistachenoten

6.50

Gelato Fritto  
1 bol / 2 bollen

Gebakken ijs, caramelsaus, crumble van speculaas 

7.50 / 9.50

Dama Bianca
2 bollen / 3 bollen

Vanilleroomijs met warme chocoladesaus

7.00 / 9.00

CAFE DA DESSERT

Italian Coffee 

Amaretto

9.00

Irish Coffee

Whiskey

9.00

French Coffee

Cognac

9.00

DIGESTIVI ITALIANA

Amaretto

6.50

Sambuca

6.50

Limoncello

6.50

Frangelico

7.00

Amaro Braulio

Op basis van een zorgvuldig bewaakt familierecept, wordt Braulio gemaakt met dertien verse kruiden waaronder gentiaan, jeneverbes, pepermunt, steranijs, alsem, bittere sinaasappel en duizendblad. Het resultaat is een lichte bloemige Amari met een aangename balans van zoetheid en bitterheid.

7.00

Amaro Averna

Amaro Averna is een authentieke,  Italiaanse likeur op basis van een ruim 180 jaar oud recept. In Italië wordt hij ook amaro (bitter) of digestivo genoemd. Er zijn maar liefst 60 soorten kruiden en specerijen gebruikt.

7.00

Amaro Cynar

Is een unieke, bitterzoete, Italiaanse likeur op smaak gebracht met artisjokken, daarnaast bevat deze donkerbruine digestief ook nog heel wat andere ingrediënten waaronder 13 verschillende kruiden.

7.00

Grappa Di Barolo Invecchiata

Complexe houtgerijpte amberkleurige Grappa van de Nebbiolo druif. Zachte en fruitige smaak met aroma’s van getoast hout, gedroogd fruit, honing, kaneel, zoethout en een finale van vanille.

11.90

Grappa Di Brunello

Elegante en zeer aangename Grappa met een lichte amberkleurige schijn en een subtiele vanille- en houttoets. Zacht van smaak met delicate orale aroma’s van vanille, specerijen en gedroogd fruit.

16.50

DIGESTIVI INTERNATIONAL

Grand Marnier

6.50

Calvados

6.50

Armagnac

6.50

Cognac Otard VSOP

9.00

Cointreau

6.50

Baileys

6.50

Pampero

7.00

Pampero especial

8.00

Ketel One Vodka

7.00

J&B

7.00

Johnny Walker Red Label

9.00

Bulleit Bourbon

9.00

Whiskey Oban 14y

9.00

Benieuwd naar onze Italiaanse keuken?

Reserveer nu je tafel bij Oregano Lier en ontdek onze verfijnde, authentieke Italiaanse keuken. Ons team staat te popelen om jou te ontvangen!